Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szexi ételek – konyhából a hálószobába!

Az emberek évszázadok, évezredek óta keresik azokat az ételeket, melyek az adott kortól függően termékenyebbekké tehetik a párokat, vagy egyszerűen izgalmasabbá a szexuális együttlétet. Akármi is legyen a célunk, biztosan rengeteg alapanyagról, ételről, receptről hallottuk már, hogy csodát tesz egyik vagy másik nem képviselőivel. A számos hatásosnak tartott afrodiziákum közül mi most 5 ismert és kevésbé ismertet mutatunk be.

Csokoládé

A csokoládéról köztudott, hogy fogyasztása beindítja az agyban az endorfintermelést, amit a köznyelvben egyszerűen boldogsághormonként szoktak emlegetni. Bármennyire is köztudott ez a vélekedés, a legújabb kutatások azt mutatják nem igaz, hiszen az endorfintermelést egyébként beindító feniletilamin a csokoládé esetében még a gyomorban lebomlik és el sem jut az agyba. Tény ugyanakkor, hogy csokoládéfogyasztás sokaknak növeli a jókedvét, pozitív hatással van a közérzetére és így közvetve a szexuális vágyat is fokozza. Mondhatnak hát bármit a tudósok, a csoki így vagy úgy, de működni látszik.

Tojás

A tojás évszázadok óta a néphagyomány szerint is a termékenység egyik legfőbb szimbóluma, népszokásokban, ipar- és képzőművészeti alkotásokban egyaránt visszaköszön. És bár a elsősorban a női termékenység megtestesítőjének tartották, úgy tűnik inkább a férfiak problémáin segíthet. A tojásban ugyanis nagy mennyiségben található az a L-arginin nevű aminosav, amit sikerrel alkalmaztak egyes merevedési zavarok kezelésére.

Barack

Bár egy érett, lédús barack egyesek szerint már önmagában is vágykeltő lehet egy forró nyári napon, úgy tűnik ezen túlmutatóan is vannak pozitív tulajdonságai. Egyes vizsgálatok szerint ha nagy mennyiségben fogyasztják az jó hatással lehet a spermiumok számára, ami megkönnyíti a megtermékenyítést.

Steak

Elsőre furcsán hangozhat, de a steak is jó hatással lehet a szexuális életünkre a benne található nagy adag cinknek, vasnak és B-vitaminnak hála. Ugyan igaz, hogy ezek számos egyéb ételben megtalálhatók, a steaknek mindig is volt és talán lesz is egy 'különleges-esemény' hangulata, ami a grillen sercegő hús hangjával párosulva rögtön beindíthatja fantáziánkat.

Görögdinnye

A görögdinnye szintén gazdag aminosavakban, többek közt a már feljebb említett, argininben, aminek pozitív hatása van a keringési- és érrendszerre. Ez persze nem csak a férfiak merevedési zavarait segít leküzdeni, ahogy fent írtuk, de hölgyek szexuális vágyát is növelheti.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Finom és egészséges afrodiziákum – jön a spárgaszezon!

Hamarosan kikerülnek a zöldségesek pultjaira az első spárgasípok! Bár a spárga a hazai háztartások többségében még szezonban sem játszik fontos szerepet, különleges íze és jótékony tulajdonságai miatt a világ számos pontján már évszázadok óta előszeretettel fogyasztják. Az Európa és Ázsiai folyópartjain őshonos növényt már az egyiptomiak is termesztették, első reneszánszát a 16-17. századi francia nemesség körében élte, nagyipari termesztése azonban csak a század elején kezdődött. De mitől is ilyen felkapott ez a különleges aromájú és formájú rügyecske?

Minipatika a hajtásokba zárva

Bár a növénynek több fajtája létezik, melyek elsősorban színükben térnek el egymástól, mindnek a megvastagodott hajtását fogyasztjuk. Ennek szára könnyen emészthető rostokból áll, beltartalma pedig egészen fantasztikus: gazdag A-, C-, E- és B-vitaminok számos fajtájában, és folsavban. Ásványi anyagok közül kiemelkedő mértékben tartalmaz káliumot, kalciumot, vasat és foszfort. Ezek mind a szervezet számára értékes és nélkülözhetetlen anyagok. Gyakorlatilag a szervezet minden részének egészséges működéséhez hozzájárulnak így a pozitív hatások felsorolásába most bele sem merünk kezdeni.

Azonban itt még nincs vége. Hiszen nem csak az fontos, hogy milyen anyagokat tartalmaznak a hajtások, hanem legalább ilyen lényeges, hogy MIT NEM. Két régi ellenségünkről van szó, a zsírról és a koleszterinről. Utóbbiból gyakorlatilag semennyit sem tartalmaz, előbbiből is csak laboratóriumi körülmények közt kimutatható mennyiséget. Így már az sem okozhat nagy meglepetést, hogy a spárga az alakjuk miatt aggódók számára is ritka megváltást nyújthat, 100 grammjába mindössze 20 kalória szorult.

Gyógyhatása

Mint már írtuk a szervezet egészséges működéséhez rengeteg módon járul hozzá azonban, nem csak megőrizni, de visszanyerni is segít egészségünket. Elsősorban vízhajtó hatása ismert, ezáltal hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez is. A vidéki házi praktikák szárított őrölt porának fogfájást csillapító hatásáról is beszámolnak.



Szexuális vágyfokozó hatását tudományosan eddig bár nem bizonyították, kétségtelen, hogy a fenti anyagok a nemzőszervekre és hormonháztartásra is pozitív hatással vannak. Sokak szerint azonban a spárga, a banánhoz hasonlóan, pusztán a férfi nemi szervre emlékeztető formája miatt került a az afrodiziákumok listájára.

Mire figyeljünk?

Ha megjött a kedvünk a spárgafogyasztáshoz, de nincs tapasztalatunk a következő dolgokra figyeljünk vásárláskor.

A legjobb ha világos, friss, lédús és középvastag spárgákat keresünk. Figyeljük meg a vágott alsó részt is, ha ez már beszáradt az azt jelenti, hogy a spárga nem friss, az pedig az ízek rovására mehet. Legjobb ha a frissen vásárolt spárgát azonnal elkészítjük, ne tároljuk napokig még hűtőben sem. A vékonyabb szálakból készítsünk levest, a vastagabbak általában ízesebbek így önálló fogásként, vagy köretként is megállják a helyüket.

Néhány praktika

Az interneten számtalan spárgás recept található, ez is bizonyítva egyre növekvő népszerűségét, így ilyenekkel nem is untatnánk az olvasót, azonban néhány praktikát megosztunk. A spárgát sose főzzük túl mert az egyszerre megy az ízek és az állag rovására. A receptek gyakran 15-20percet írnak de a legtöbbször 10 is bőven elegendő. Ne csak a külső vékony hártyát távolítsuk el, hanem rendesen hámozzuk meg a szárakat, így elkerülhető az egyébként fellépő kesernyés utóíz. A tisztítás alulról felfele végezzük, így könnyebb dolgunk lesz.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

7 egészséges étel, amit nem fogyasztunk eleget

Nem újdonság, hogy egyes ételek komoly mértékben tudnak hozzájárulni egészségünk megőrzéséhez, annak visszaszerzéséhez. Mi is számos ilyenről beszámoltunk már, most azonban azokat szedjük össze melyek bár kimondottan jót tesznek nekünk, mégsem fogyasztjuk őket rendszeresen, vagy teljesen elhanyagoljuk a konyhában.

Passiógyümölcs

Erről az egzotikus kis gyümölcsről nemrég beszámoltunk már, azonban most ismét kiemeljük, hiszen rengeteg az egészséges emésztést elősegítő elemi rostot és antioxidánst tartalmaz. Magas C- és E-vitamintartalma mellett a vér magas koleszterinszintje ellen is nagyszerű segítséget nyújt.

Algák

A tengeri algáknak számos fajtája van, ezek közül egyik a spirulina, mely számos egészséges alapanyagokat tartó bolt polcán megtalálható. A por és tabletta formában is elérhető készítmény erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

Szegfűszeg

A szegfűszeget már évszázadokkal ezelőtt is a kellemetlen szájszag elűzésére használták a távol-keleten, azonban ma ennél sokkal többet tehet értünk. Ez az egyik legnagyobb mennyiségben antioxidánst tartalmazó fűszerünk, azonban ha csak pár szemet egészben szórunk az ételbe és azt hosszan főzzük, az értékes anyagok többségét elveszíthetjük.

Zab

A zab és a belőle készült zabkása rendkívül sok rostot tartalmaz, melyeknek többek közt vérnyomás- és koleszterincsökkentő hatása is van. Ha korábban rossz tapasztalataink is voltak az étellel, érdemes újra kipróbálni és reggeli gabonapelyhünket, gyümölcsökkel felturbózva remek reggelit készíthetünk belőle.

Lenmag

Egy teáskanálnyi őrölt lenmagot joghurtunkba keverve komolyan csökkenthetjük egyes daganatok, elsősorban a mellrák kialakulásának veszélyét. Gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Fahéj

A fahéj legfontosabb tulajdonsága, hogy segít stabilizálni a szervezet vércukor szintjét, így nyújtva komoly segítséget a diabéteszben szenvedőknek. Emellett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van, aminek hála még az oly veszélyes kórokozókkal is eredményesen veszi fel a harcot, mint az e-coli baktérium.

Mángold

Ebben a salátaként is egyszerűen elkészíthető levélzöldségben rengeteg lutein és egyéb a daganatok megelőzésében fontos anyag található. Előbbi antioxidáns hatása mellett az öregkori látásgyengülés ellen is segítséget nyújt


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Vacsorát - de gyorsan!

Időnként egészen biztosan mindenkivel előfordul, hogy idejét nem sikerül tökéletesen beosztani. Ami a naptárba vagy a határidőnaplóba vésve még kivitelezhetőnek tűnt gyakran nem is olyan könnyen megvalósítható, aminek káosz rohanás és stressz az eredménye. Nem is csoda, hogy az imént leírt gondok gyakran felütik a fejüket. Mindennapi teendőink, egész napos megerőltető munka után a gyermekek és egyéb családtagok iskolába és hazahordása, a bevásárlás és egyéb házimunkák gyakran minden időnket felemésztik. Nem csoda, hogy minimális szabadidőnket így minél jobban igyekszünk beosztani, és ilyenkor legtöbbször nincs kedvünk, a végeláthatatlannak tűnő nap után további hosszú órákat állni a fazék mellett. Márpedig enni muszáj, a készen kapható mirelit és mikrózható ételek pedig bár pillanatok alatt elkészülnek, azok többsége borzasztó egészségtelen. Azonban egészséges ételek készítése közben is komoly perceket spórolhatunk, hogy azokat inkább önmagunkra és a pihenésre fordítsuk ha kipróbálunk párat az alábbi praktikák közül.

Használjuk a mikrónkat!

No persze nem a fent már kárhoztatott készételek felmelegítésre! Azonban számos fogás, zöldségek, köretek, és mártások sokkal gyorsabban elkészíthetőek a mikrohullámú sütőben, mint ha a sütőbe vagy a tűzre tennénk őket. Ráadásul a végeredmény sok esetben nagyon hasonló lehet. Az újabb készülékek segítségével zöldségeket párolhatunk, de akár hájában sült krumplit is készíthetünk, a szokásos 45-50 perces sütési idő helyett 15-20 perc alatt.

Forró víz gombnyomásra

Bár ma már széles körben elterjedté vált a vízforralók használata praktikusságukat nem lehet eléggé hangsúlyozni. Nem csak teához, kávéhoz használhatjuk ezeket a gyors kis kannákat, de akár egy spagettinyi vizet is forralhatunk bennük, amit a fazékba áttöltve sokkal hatékonyabban főzhetjük meg a vacsorát.

Előkészített zöldségek

Bár, ahogy már többször írtuk a készételek nem egészségesek, az előkészített alapanyagokkal legkomolyabb diétát követőknek sem lehet kifogásuk. Ha elúszott a napunk mégis friss és egészséges vacsorát szeretnénk készíteni, ne szégyelljük a zöldségespultban az előre pucolt és szeletelt gombát, sárgarépát, vagy zacskós salátamixer választani. Ezek bár drágábbak valamelyest ha komoly időhiányban szenvedünk olykor-olykor megengedhetünk magunknak egy kis luxust.

Saláták készen

Persze a saláták és köretek elkészítésén nem csak így spórolhatunk időt. A legtöbb nagy áruházban és közértben már 'svédasztalos' salátás pult is a rendelkezésünkre áll. Itt egyszerű szeletelt uborkától, paradicsomtól és reszelt sárgarépától és egyéb zöldségektől kezdve az összetettebb ecetes, majonézes és kevert salátákig sok mindent megtalálunk. Persze több szempontból sem tanácsos ezeket nap mint nap fogyasztani, alkalmanként azonban komoly perceket spórolhatunk velük magunknak.

Kanyarodjunk a hűtőpult felé!

Sokszor elfelejtjük, hogy a fagyasztott zöldségekben és gyümölcsökben nem csak az a jó, hogy bármikor rendelkezésünkre állnak, de ezek szinte kivétel nélkül, konyhakészek. Tehát ha ilyenekhez nyúlunk nem lesz gondunk a pucolással, magozással, hámozással és a többi macerás időrabló munkával. Ha mélyhűtőkapacitásunk engedi, tárazzunk hát be belőlük bátran, bármikor pillanatok alatt ízletes vacsorát készíthetünk velük.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Diós banán split muffin

Mondjuk végleg búcsút a télnek egy igazán különleges muffin recepttel! Már nem sokat kell várni a friss haza gyümölcsök megjelenésére, hogy azokkal színesítsük-ízesítsük életünket, addig viszont nyúljunk még egyszer egy klasszikus 'téli gyümölcshöz', a banánhoz.

Hozzávalók:



  • 2 bögre Kellogg's Frosties
  • 1 ¼ bögre liszt
  • 1 ek. Sütőpor
  • 3 csipet só
  • ½ kk. faháj
  • ¼ kk. reszelt szerecsendió
  • 1 tojás
  • 1/3 bögre zsírszegény tej
  • 1/3 bögre olaj
  • 2 közepes banán
  • ¼ bögre koktélcseresznye
  • ¼ bögre dió



Elkészítés:

Keverjük össze a gabonapelyhet, a lisztet, sütőport, sót és a fűszereket, majd tegyük félre.

Egy nagy keverőedényben kézi habverővel keverjük össze a tojást, tejet és az olajat. Adjuk hozzá a villával összetört banánt, a koktélcseresznyét – ezeket ízlés szerint félbevághatjuk – és az apróra tört diót.

Keverjük össze a két tál tartalmát, de csak amíg egyenletesen elkeverednek, tovább nem szabad.

Adagoljuk a tésztát kikent muffin-sütő tepsibe, vagy használjunk muffin-papírt 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek