Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Egészséges” ételmítoszok

Szomorú tény, hogy a legtöbb igazán ízletes étel sajnos egyáltalán nem tesz jót a szervezetednek, gondoljunk csak a szaftos hamburgerekre, az ínycsiklandó csokira vagy akár egy szelet ropogós baconre. A felsoroltak közül egyik sem túl egészséges táplálék, és ezt tudjuk is róluk, sőt ha igazán tudatosak vagyunk még kerüljük is a fogyasztásukat. Na, de mi a helyzet az egészségesnek kikiáltott étkekkel? Ugyanis ezek között is akad bőven olyan, amelyek valójában inkább szabotálják a fittséget.

0 Tovább

Biztonság a konyhában

Tudtad, hogy az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint csak Európában évente mintegy 130 millió ember betegszik meg élelmiszer eredetű fertőzés vagy ételmérgezés következtében? Nem kis problémát jelentenek tehát a nem megfelelően kezelt vagy tárolt élelmiszerek. Szerencsére a betegségek könnyen elkerülhetőek egy kis odafigyeléssel. Ha téged is érdekel, hogy mire kell vigyázni, olvasd el mai gyűjtésünket!

0 Tovább

Alvásmítoszok – II. rész

Az alvással kapcsolatos mítoszokat vizsgáló sorozatunk második részében lesz szó horkolásról, TV nézésről, és még lusta tinédzserekről is. Mítoszvaádszatra fel!

0 Tovább

Alvásmítoszok – I. rész

Azt gondolnánk, hogy egy évezredek óta megfigyelt jelenséggel kapcsolatban az emberek jelentős része széleskörű ismeretekkel rendelkezik, mégis kevés olyan dolog van, ami körül annyi tévhit terjengene, mint az alvás. Most kezdődő sorozatunkban ezeket a köztudatban élő mítoszokat vizsgáljuk meg, hogy egyszer s mindenkorra tiszta vizet öntsünk a pohárba.

0 Tovább

Könnyű banános krémtorta

Ha nyár akkor fagylalt. Persze könnyű ezt mondani, azonban a hosszan tartó kánikulában, a sokadik gombóc után bizony sokan vágynánk valami hasonlóan könnyű, hűsítő finomságra, ami azonban mégsem fagylalt. De legalább olyan jó. Erre tökéletes példa az alábbi recept.

Hozzávalók

  • 1/3 bögre vaj vagy margarin
  • ¼ bögre cukor
  • ½ kk. fahéj
  • 4 bögre Kellogg's Cornflakes
  • 250 ml natúr krémsajt
  • 4 dl tej
  • 1/2 bögre citromlé
  • pár csepp vaníliaeszencia
  • 5 közepesen érett banán

Elkészítés

Egy nagyobbacska fazékban olvasszuk fel a zsiradékot, keverjük bele cukrot és a fahéjat, majd adjuk hozzá az előtte zacskóban feleakkorára zúzott kukoricapehely-morzsát. Jól keverjük el a masszát, majd egyenletesen nyomkodjuk egy lapos tortaformába úgy, hogy a szélein 3-4 centit felmenjen. Tegyük félre.

A krémhez egy keverőedényben verjük fel a krémsajtot, amíg meg nem lágyul. Adjuk hozzá a tejet és alaposan keverjük el. Ezután jöhet a nagyobbik adag citromlé. Keverjük amíg enyhén be nem sűrűsödik.

A krémbe is kerülhet gyümölcs, ezt villával nyomkodjuk szét és alaposan keverjük el. Ha banán helyett mást választunk, ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl lédús, mert a töltelék nem fog megszilárdulni!

A banánokat vágjuk vékony karikákra, azokat fektessük végig az enyhén kiszáradt tortalapon. Borítsuk rá a krémet, és kenjük szét. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára vagy amíg meg nem dermed a krém. Ezután a maradék banánokat is karikázzuk fel, mártsuk citromlébe, hogy később se barnuljanak meg, majd díszítsük ezzel a tortánk tetejét.

Ha nem fogyna el egyszerre, amit kötve hinnénk, tartsuk hűtőben!


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább
«
1234

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek