Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dobd fel otthonod- a legszebb nyári ajtódíszek

Otthonunk díszítése nem csak a kívánt cél elérése után melengeti meg a szívünket, de az ez irányú vásárolgatás, illetve a barkácsolásra szánt idő is segít felpezsdíteni a szürke mindennapokat. A kézműveskedés felszínre hozza lég elfejtett kreatív energiáinkat, amik talán a mindennapos gondok leküzdésében is segíthetnek. Ha pedig mindezt családunk, gyerekeink társaságában tesszük, a hatás sokszorozódik. Készítsünk hát igazán nyári vidám ajtódíszt, ami házérkezesünk pillanatában bearanyozza napunk hátralévő részét!

Ha nyár, akkor koktélok, ha koktélok akkor színes koktélernyőcskék! Nehéz is lenne vidámabb dolgot elképzelni, mint megannyi, a szivárvány minden árnyalatában tündöklő esernyőcskét. Pálcikájuknál fogva szinte bármibe betűzködhetjük őket, így régi megunt koszorúinkat újra felhasználhatjuk.

Szintén remek ötlet apró, 3-4-5 centis átmérőjű cserepekből készíteni a koszorút, így lopva életet az ajtódíszbe. A pozsgás sziklakerti növények jól bírják, ha csak kevés a táptalaj, és függőleges helyzetben is remekül érzik magukat.

A gyümölcsszezon beköszöntével és az árak lejjebb szorulásával almával is kísérletezhetünk. A kimagozott karikákat dugjuk 80 fokos sütőben nyitott ajtóval kiszárítjuk, majd dróttal már fűzhetjük is össze őket.

A kagylóból készült koszorú is remek ötlet, végre lesz helye a nyaralásokon gyűjtött kagylóknak, amiket nincs szívünk kidobni, így csak egy zacskóban vagy fiókban porosodnak. Felhasználásukhoz fémvázas koszorúalapot és ragasztópisztolyt használjunk.

Színesre festett ruhacsipeszekből ragyogó napkorongot készíthetünk, hogy a borúsabb nyári napokon se nélkülözzük a jókedvet.

A végére hagytuk a kedvencünket, amivel tökéletes strandhangulatot teremthetünk akár társasházi lakásunkban is. Mi mással is lophatnánk be a tengerpartot otthonunkba, mint az egyik leginkább arra jellemző tárggyal, a gumi vietnami papuccsal. Biztos mindenkinek akad otthon pár leharcolt darab, de ha nem néhány száz forintért könnyen beszerezhetünk néhányat. Főleg úgy, hogy most nem a kényelem, hanem a vibráló színek a fontosak.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Hűsítő helyek a kánikulában.

Most, hogy már napok óta igazi kánikula van, és a Meteorológiai Szolgálat gyakorlatilag az ország egész területére 2-es, 3-as fokozatú figyelmeztető előrejelzést adott ki, a legtöbbünk belefárad a télen még áhított melegbe. Mivel a helyzet pár napig még biztosan nem változik jelentősen, összeszedtünk pár kellemes, hűsítő helyet, ahova a forróság elől menekülhetünk.

Margitsziget, városi parkok

Budapest belvárosában a legjobb hűsölő hely egyértelműen a Margitsziget. Egyrészt valóban a szigorúan vett belváros közelében található, így a legtöbb ember számára percek alatt elérhető. Mivel szigetről beszélünk, ami a Duna közepén helyezkedik el, ennek jótékony hatását is többszörösen élvezi: a levegő itt eleve nem melegedik fel annyira, mint a betondzsungelben, a folyó pedig természetes szélcsatornaként szolgál, mikor mindenhol máshol áll a levegő, a kellemes szellő itt akkor is kisöpri a meleget. Emellett a sziget maga is gyönyörű, a nagyobb parkokhoz hasonlóan a gyakran több száz éves fák árnyékában kellemeset piknikezhetünk, szundíthatunk, és persze labdázhatunk, tollasozhatunk, vagy játszhatunk bármi egyebet is.

Strandok

Természetesen van szó a strandokat sem szabad kihagyni a számításból. Ezek közül számosat felújítottak az elmúlt években, korszerű játékokkal, hullámmedencékkel, sodrófolyosókkal szereltek fel, hogy víz ne csak a melegtől mentsen meg minket, de szórakozásunkat is garantálja. Többnyire a medencék környékét is rendbe szedték, így már friss zöld füvön pihenhetünk, műkő és kopott barna növénymaradékok helyett. Illetve csak pihenhetnénk, ha nem vennénk figyelembe a strandok legnagyobb hátrányát. A kánikulával együtt a strandokra megérkeznek a tömegek is, különösen a vakáció kezdetével, és gyakran szinte mozdulni sem lehet a szorosan egymás mellé terített törülközők közt. Ha jól bírjuk a tömeget is szembe kell néznünk a sokszor borsos jegyárakkal, amik egy négyfős család esetében komoly kiadást jelentenek.

Természetes vizek

Ha szerencsénk van találhatunk otthonunkhoz közel valamilyen természetes vízpartot is, ahova akár délutánonként 1-2 órára is elugorhatunk. Bányatavakból kialakított strandok, kisebb természetes tavak az ország számos pontján vannak, hogy nagyobb folyóinkat ne is említsük. A közhiedelemmel ellentétben ezek vízminősége rendszeresen ellenőrzött, és emberi fürdésre alkalmas, így nyugodtan megmártózhatunk bennük. Fontos azonban, hogy a folyami fürdőhelyeknél mindig tartsuk be az előírásokat, nehogy túl messzire sodródjunk, és a bányatavakkal is körültekintően járjunk el. Ha ezeket hivatalosan is stranddá alakították, az azt jelenti elegyengették a hirtelen mélyülő medret, azt biztonságossá téve a fürdőzők számára. Ahol azonban ez elmaradt, és tilos a fürdést azt jobban járunk ha a saját érdekünkben minden esetben betartjuk!

Irány a természet!

A városi parkokhoz hasonlóan, de azoknál még nagyobb mértékben találhatunk megnyugvást nyújtó, hűs, páradús környezetre a környék erdőiben, természetvédelmi területein. Ezeket a kedvelt kirándulóhelyeket többnyire néhány tíz perc autózással könnyedén elérhetjük. A több tíz méter magas fák ernyővázában olyankor is kellemeset sétálhatunk, amikor a városban néhány méter megtétele után folyik rólunk a víz.  

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

Szabadtéri óráskivetítők a foci EB-re

Nyilván vannak, akik otthon, a kényelmes fotelből nézve szeretnek meccset nézni, de a többség ezt biztosan máshogy gondolja. Különösen igaz ez, ha az Eb-hez hasonló igazán izgalmasnak ígérkező, eseményről és meccsekről beszélünk. Nagyobb baráti társasággal, vagy akár idegenek százaival még akkor is sokkal hangulatosabb, izgalmasabb a játék, ha nem mindenki a mi csapatunknak szurkol. Sőt, ha az eseményeket egy óriáskivetítő előtt nézhetjük végig szinte a stadionban érezhetjük magunkat. Vegyük hát sorra Budapest leghangulatosabbnak ígérkező kivetítőit.

Ha pedig megéhezünk meccs közben de nem akarunk az utcai árusok olajos lángosai, kolbászai és zsíros kenyerei közül választani vigyünk magunkkal egészséges és ropogós finomságokat!

Millenáris

Kezdjük egy klasszikus budai helyszínnel, ahol már számtalan tornát izgulhattunk végig. Idén is hatalmas képernyővel készülnek, amiben a szabad ég alatt gyönyörködhetünk. A belépés ingyenes és fogyasztani sem kötelező, ugyanakkor készüljünk pokrócokkal hiszen a füvön kell ülnünk. Alkohol bevinni elvileg tilos, azt csak a parkon belüli szórakozóhelyeken lehet vásárolni, de vannak kétségeink, hogy ezt fogják e komolyan ellenőrizni. Persze arra kérünk mindenkit, hogy a park szabályzatát igyekezzen betartani!

Szabadság tér

Ugorjunk is át rögtön Pestre, ahol a Szabadság téri óriáskivetítőnek az előzőhöz hasonló hagyománya van. A Belvárosi Sport Mozi névre keresztelt helyszínen később az olimpia eseményeit is megtekinthetjük. Kétségtelen, hogy Pesten itt fognak a legtöbben összegyűlni, és mivel a rendezvényt egy magyar sör szponzorálja a szomjunk oltásával sem lesz gond. Ülni elsősorban itt is a földön lehet, de a korábbi években itt mindig voltak sörpadok is.

Corvintető

Aki nem szeret a földön ülni, sőt attól a lehető legtávolabb szeretne kerülni, annak egyértelműen a Corvintetőt ajánljuk. A Blaha Lujza téri áruház tetején kialakított szórakozóhely több tíz méterrel a város felett helyezkedik el, így ha kedvenc csapatunk gólt lő szó szerint és képletesen is a fellegekben érezhetjük magunkat. Természetesen itt is sör és italakcióval várják a drukkereket.

TóPart

Az idén debütáló TóPart is hangulatosnak ígérkezik. A Városligeti Műjégpálya tava mellett kialakított szórakozóhelyen akár csónakázás vagy klasszikus tóparti hekkvacsora közben is gyönyörködhetünk a gólokban. [A hekk egyébként tengeri hal, se a Balatonban, se a városligeti tóban nem él meg, de erről majd máskor ;)]

Akvárium

A város közepén, a Gödörből Akváriummá avanzsált Erzsébet téri klubban is nézhetjük a meccset, ráadásul nem is egy akármilyen tévén, hanem egy 12 négyzetméteres ledfalon. Ha péedig indulni támad kedvünk a hely központi fekvésének hála számtalan egyéb helyet pár perc gyaloglással is elérhetünk.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

A legcsinosabb húsvéti dekoráció – tojás nélkül

Ha valaki a címet olvasva meglepődött volna, hogy hogyan lehetséges igazi húsvéti dekorációt tojások nélkül készíteni, be kell vallanunk, kicsit füllentettünk. Mert bár az alábbi dekoráció elkészítéséhez valóban nincs szükség igazi tojásra, a végeredmény mégis egy roppant látványos tojásforma. Lássuk hogyan is készül!

Az üreges tojások elkészítéséhez csak pár dologra lesz szükségünk: lufik, folyékony ruhakeményítő, liszt, és használni kívánt hímzőcérna vagy fonal, szalag. A ragasztónak jó sűrűnek kel lennie, így egy bögre keményítőhöz akár egy fél bögre lisztet is keverhetünk. A keveréket egy szélesebb keverőedényben, vagy müzlis tálban érdemes csinálni, hogy ne kenjünk mindent össze. De ha biztosra akarunk menni ezen felül is használjunk tálcát, vagy műanyag alátétet.

Lufiból minél kisebbet próbáljunk beszerezni (vízbombák is kiválóan működnek, de persze ezeket is levegővel fújjuk fel), mert azokat nem kel túl nagyra fújni ahhoz, hogy kellően feszesek, kemények legyenek. Fonal és cérna mellet próbálkozhatunk szalagok, csipkék alkalmazásával is, ezekhez azonban lehet, hogy erősebb, sűrűbb ragasztóra lesz szükségünk.

A Bekevert ragasztóba merítsük el a fonalat, és hagyjuk, hogy jól megszívja magát. A cérnát, vagy fonalat nem érdemes előre letekerni a gombolyagról vagy orsóról, mert úgy összegabalyodhat, a ragasztós nyálkás csomókat pedig nem éppen könnyű vagy gusztusos kibogozgatni.

Ha jól beragasztóztuk a madzagot elkezdhetjük felhordani a lufira. Ezt a ragasztós tálka fölött végezzük, ugyanis a cérnából vagy fonalból a feltekerés közben ki kell szorítanunk a fölösleges nedvességet. Ha nem így teszünk csak nagyon lassan fognak megszáradni az elkészült tojások és a keményítő nagy cseppekben fog odaszáradni, elcsúfítva az alkotást. Ne spóroljunk a cérnával, alaposan tekerjük körbe a lufit, hogy sűrű hálót kapjunk. Próbálkozhatunk persze szimmetrikus csík, csillag vagy bármi egyéb minták kirajzolásával is.

Ha elkészültünk legyünk türelmesek, akár órákig is eltarthat, hogy a kötőanyag megszáradjon, viszont ha ez megtörtént tulajdonképpen készen is vagyunk. Már csak ki kell pukkasztani a fonal fogságába zárt lufit, és a gumidarabokat egy tű vagy csipesz segítségével kipiszkálni a réseken.

A tojások asztal vagy ajtódíszként is remekül mutatnak, de egy kis forró ragasztó segítségével szalagra is rögzíthetjük őket, hogy girlandként ékesítsék otthonunkat.


Forrás: CraftyEndeavor

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

1 Tovább

Húsvéti nyalánkságok a bokor alá

A következő egy ízig vérig amerikai recept, amivel kissé feldobhatjuk az unalmas csokitojások és -nyulak világát. Nem éppen diétás jellegű, de hát mikor vétkezzen az ember, ha nem épp húsvétkor, az ajándékkeresgélő gyermekek kedvéért? Na ugye!

Hozzávalók:

3 ek. vaj vagy margarin

1 zacskó mályvacukor

6 bögre Kellogg's Choco Krispies

Elkészítés:

Egy nagy keverőedényben alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel a zsiradékot, majd keverjük bele a mályvacukrot, amíg az teljesen el nem olvad. A legegyszerűbb, ha ezt egy mikrózható műanyagedényben tesszük, de természetesen fazekat is használhatunk.

Ha a massza elkészült keverjük bele a gabonapelyhet és forgassuk át, amíg teljesen be nem vonja.

Az így elkészült keveréket egy vékonyan beolajozott serpenyőn terítsük szét 2-3 centi magasan, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ne legyünk türelmetlenek, a meleg édességet nem fogjuk tudni szépen felvágni. Ha kihűlt, könnyen kezelhető és fogyasztható 3-4 cm oldalú négyzetekre szeleteljük és már mehet is a bokor alá!

Ha elkap minket a kreatív alkotóvágy a keverékből formázhatunk apró, fél-maroknyi tojáskákat, amik tökéletesen illeszkednek a húsvéti hangulatba. Ha azonban ez sem lenne elég, a kiterített keveréket süteményformával is kivághatjuk, hogy nyuszit, tojást vagy csillagot formázzanak. A karácsonyfaformát viszont ha lehet kerüljük! ;)

Ha az utóbbi megoldás mellett döntünk és szakácsmesterségünk mellett kreatív énünk is meg szeretnénk villantani a formázott finomságokat díszítsük cukormázzal. Amellett, hogy ez sokkal egyszerűbb, mint azt sokan elsőre hiszik gyermekeink is egészen biztosan örömmel segítenek majd, hogy a ropogtatni valók az ünnep fénypontját jelentsék.

A boltokban számos előre színezett cukormáz közül választhatunk, amiket pár egyszerű lépésben bekeverve máris egy igazi festő teljes színskálája áll rendelkezésünkre. Ha azonban magunk szeretnénk a cukormázat elkészíteni sincs túlzottan nehéz dolgunk, csupán két alapanyagra egy habverőre és ételfestékre lesz szükségünk:

1 tojásfehérjéhez 12 dkg porcukrot adunk majd alaposan sűrű masszává keverjük, ha ez megvan jöhet bele az ételfesték, amivel azonban jobb ha vigyázunk! Pár csepp is elegendő lehet, hogy élénk színeket kapjunk.


Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

2 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek