Otthonunk díszítése nem csak a kívánt cél elérése után melengeti meg a szívünket, de az ez irányú vásárolgatás, illetve a barkácsolásra szánt idő is segít felpezsdíteni a szürke mindennapokat. A kézműveskedés felszínre hozza lég elfejtett kreatív energiáinkat, amik talán a mindennapos gondok leküzdésében is segíthetnek. Ha pedig mindezt családunk, gyerekeink társaságában tesszük, a hatás sokszorozódik. Készítsünk hát igazán nyári vidám ajtódíszt, ami házérkezesünk pillanatában bearanyozza napunk hátralévő részét!

Ha nyár, akkor koktélok, ha koktélok akkor színes koktélernyőcskék! Nehéz is lenne vidámabb dolgot elképzelni, mint megannyi, a szivárvány minden árnyalatában tündöklő esernyőcskét. Pálcikájuknál fogva szinte bármibe betűzködhetjük őket, így régi megunt koszorúinkat újra felhasználhatjuk.

Szintén remek ötlet apró, 3-4-5 centis átmérőjű cserepekből készíteni a koszorút, így lopva életet az ajtódíszbe. A pozsgás sziklakerti növények jól bírják, ha csak kevés a táptalaj, és függőleges helyzetben is remekül érzik magukat.

A gyümölcsszezon beköszöntével és az árak lejjebb szorulásával almával is kísérletezhetünk. A kimagozott karikákat dugjuk 80 fokos sütőben nyitott ajtóval kiszárítjuk, majd dróttal már fűzhetjük is össze őket.

A kagylóból készült koszorú is remek ötlet, végre lesz helye a nyaralásokon gyűjtött kagylóknak, amiket nincs szívünk kidobni, így csak egy zacskóban vagy fiókban porosodnak. Felhasználásukhoz fémvázas koszorúalapot és ragasztópisztolyt használjunk.

Színesre festett ruhacsipeszekből ragyogó napkorongot készíthetünk, hogy a borúsabb nyári napokon se nélkülözzük a jókedvet.

A végére hagytuk a kedvencünket, amivel tökéletes strandhangulatot teremthetünk akár társasházi lakásunkban is. Mi mással is lophatnánk be a tengerpartot otthonunkba, mint az egyik leginkább arra jellemző tárggyal, a gumi vietnami papuccsal. Biztos mindenkinek akad otthon pár leharcolt darab, de ha nem néhány száz forintért könnyen beszerezhetünk néhányat. Főleg úgy, hogy most nem a kényelem, hanem a vibráló színek a fontosak.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!