Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A pihentető alvás titka

Lehet, hogy azt gondolod, hogy a pihentető alváshoz elég felhúzni a pizsit, bebújni a paplan alá és lekattintani a lámpát, de a szomorú igazság az, hogy legtöbbünk nem alszik megfelelően, még ha ennek nem is vagyunk tudatában. Amivel viszont közvetlenül veszélynek tesszük ki az egészségünket, hiszen a kielégítő alvás tartaná karban testünket. Nem érdemes azonban aggódni, a következő tippek betartásával te is kipihentebb és egészségesebb lehetsz a jövőben!

1 Tovább

A legjobb tippek a megfázás gyors leküzdéséhez

A komolyabb hidegek beköszöntével egyre gyakoribbak az influenzás és megfázásos megbetegedések, így arra gondoltuk, hogy a már ezektől szenvedőknek, illetve a potenciális betegeknek is jól jöhet, ha összeszedünk néhány dolgot, amivel gyorsabban megszabadulhatunk a köhögéstől és a csöpögő orrtól.

1 Tovább

Stresszoldás kevesebb mint egy óra alatt

Nem meglepő, ha az Ünnepek közeledtével egyre feszültebbnek érzed magad az év vége felé, hiszen ilyenkor minden összesűrűsödik és a szokásosnál is több problémát kell megoldanunk. Szerencsére azonban nem kell feltétlenül sok idő a megnyugváshoz sem. Akár 10 perced van erre, akár egy egész órád, van ötletünk, hogyan lazulj el!

3 Tovább

Dobd fel otthonod- a legszebb nyári ajtódíszek

Otthonunk díszítése nem csak a kívánt cél elérése után melengeti meg a szívünket, de az ez irányú vásárolgatás, illetve a barkácsolásra szánt idő is segít felpezsdíteni a szürke mindennapokat. A kézműveskedés felszínre hozza lég elfejtett kreatív energiáinkat, amik talán a mindennapos gondok leküzdésében is segíthetnek. Ha pedig mindezt családunk, gyerekeink társaságában tesszük, a hatás sokszorozódik. Készítsünk hát igazán nyári vidám ajtódíszt, ami házérkezesünk pillanatában bearanyozza napunk hátralévő részét!

Ha nyár, akkor koktélok, ha koktélok akkor színes koktélernyőcskék! Nehéz is lenne vidámabb dolgot elképzelni, mint megannyi, a szivárvány minden árnyalatában tündöklő esernyőcskét. Pálcikájuknál fogva szinte bármibe betűzködhetjük őket, így régi megunt koszorúinkat újra felhasználhatjuk.

Szintén remek ötlet apró, 3-4-5 centis átmérőjű cserepekből készíteni a koszorút, így lopva életet az ajtódíszbe. A pozsgás sziklakerti növények jól bírják, ha csak kevés a táptalaj, és függőleges helyzetben is remekül érzik magukat.

A gyümölcsszezon beköszöntével és az árak lejjebb szorulásával almával is kísérletezhetünk. A kimagozott karikákat dugjuk 80 fokos sütőben nyitott ajtóval kiszárítjuk, majd dróttal már fűzhetjük is össze őket.

A kagylóból készült koszorú is remek ötlet, végre lesz helye a nyaralásokon gyűjtött kagylóknak, amiket nincs szívünk kidobni, így csak egy zacskóban vagy fiókban porosodnak. Felhasználásukhoz fémvázas koszorúalapot és ragasztópisztolyt használjunk.

Színesre festett ruhacsipeszekből ragyogó napkorongot készíthetünk, hogy a borúsabb nyári napokon se nélkülözzük a jókedvet.

A végére hagytuk a kedvencünket, amivel tökéletes strandhangulatot teremthetünk akár társasházi lakásunkban is. Mi mással is lophatnánk be a tengerpartot otthonunkba, mint az egyik leginkább arra jellemző tárggyal, a gumi vietnami papuccsal. Biztos mindenkinek akad otthon pár leharcolt darab, de ha nem néhány száz forintért könnyen beszerezhetünk néhányat. Főleg úgy, hogy most nem a kényelem, hanem a vibráló színek a fontosak.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább

4 étel, amit gyerekekkel is készíthetünk

Gyerekekkel sütni, főzni gyakran lassabb, és nehézkesebb, mint ha magunk állnánk neki a vacsora elkészítésének, de nem is azért csináljuk, hogy hamarabb elkészüljünk. A gyerekek egyrészt imádnak becsatlakozni a felnőttes tevékenységekbe, utánozni minket és segíteni nekünk. Másrészt amíg ezt teszik számos olyan ismeretre tesznek szert és készséget sajátítanak el, amelyekre később komoly szükségük lesz. Arról nem is beszélve, hogy a idejében kedvelik meg a konyhamunkát később még valódi segítség is válhat belőlük.

Gyümölcssaláta

Egy gyümölcssaláta elkészítésében már az óvodás korú gyerekek is tudnak segíteni. A gyümölcsök feldarabolása fejleszti a kézügyességet és a koncentrációs képességet. Persze ne egy hatalmas görögdinnyével birkózzanak meg első körben! Banánt, epret vagy nagy szemű szőlőt egy nem túl éles kenőkéssel is fel lehet vágni, így elkerülhetjük a sérüléseket is.

Szendvicsek

Bár a felnőtt korosztályban induló szakácsok számára a szendvicskészítés nem is számít igazi 'főzésnek', a gyerekek számára ez is hasznos tevékenység lehet. Bízzuk rájuk, hogy kiválasszák milyen alapanyagokat tegyenek a kenyérre (amit jobb ha mi szeletelünk fel). Ha a legfontosabb dolog felkerültek biztassuk őket a szendvicsek díszítésére is. Bármiből válhat rajzszerszám, aminek tubusos a kiszerelése, a kicsik pedig így kreativitásukat is fejleszthetik.

Rántotta

Ha nagyobbakról van szó és már biztonságosan bánnak a tűzhellyel készítsünk velük rántottát. Ennek elkészítése sem túl bonyolult, mégis rengeteg lehetőséget rejt magában. A tojás feltörése alapvető készség, amit itt remekül elsajátíthatnak, és ha már rutinosan bánnak a késsel zöldségek felszeletelésével is lehet próbálkozni. Az utálatos hagymaszeletelést egyelőre tartsuk meg magunknak. Itt se kényszerítsünk a gyerekekre recepteket. Egy rántottát a legkülönbözőbb zöldségektől kezdve felvágottakon keresztül bármivel fel lehet dobni, így engedjük szárnyalni fantáziájukat.

Muffin

A főzés mellett a sütés megszeretése is fontos, ehhez pedig gyakran egészen más készségek kellenek. Itt többnyire sokkal szigorúbban kell ragaszkodni a receptekben megadott alapanyagokhoz és mennyiségekhez, így gyermekünk fejlesztheti matematikai készségét, és megtanulhat bánni a mérleggel, ami pontosságot, türelmet és koncentrációt igényel, sőt az alapanyagok összekeverése és a muffinok kiporciózása is remek móka.





Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!

0 Tovább
«
123

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek