A legfrissebb időjárás-előrejelzések szerint bár a hét elején még lehet zivatarokra számítani de hétvégére megérkezik az igazi kánikula. Erre több szempontból is fel kell készülnünk, mi most a legkellemesebb kezdjük... A meleg nyári napokon mindig jó ha van az ember tarsolyában egy könnyű mégis laktató, akár különleges alkalmakra is megfelelő finom recept. A következő kecskesajtos finomság éppen ilyen!
Hozzávalók:
- 2 rúd natúr kecskesajt (2x 15 dkg)
- ¼ bögre finomliszt
- 1 tojás
- ½ bögre Kellogg's Corn Flakes
- 1 kk. fokhagyma-granulátum
- 1 kk. reszelt citromhéj
- ½ kk. fekete bors
- 2 ek. balzsamecet
- ¼ bögre olívaolaj
- 1 ek. víz
- friss zöld saláta
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A panírozáshoz, mint mindig, most is három lapos edényre lesz szükségünk.
Az elsőben öntsük össze, majd keverjük el a lisztet, a fokhagyma, bors és citromhéj felét.
A második edényben verjük fel a tojást, adjunk hozzá 1-2 kanál vizet vagy tejet is.
Egy harmadik edénybe szórjuk ki a finom összetört kukoricapelyhet.
Ezután jöhet a szokásostól semmiben sem eltérő panírozás: A nem túl vékonyra szeletelt sajtdarabokat először a lisztbe, majd a kukoricapehelybe forgatjuk, hogy az a lehető legteljesebben ellepve. Ha a panírt nem érezzük elég erősnek vagy vastagnak az nem gond, hiszen nem olajban fogjuk kisütni a sajtot, de ettől függetlenül ha szükségét érezzük, egészet megismételhetjük.
A Bepanírozott sajtot egy rétegben fektessük sütőpapírral bevont tepsibe és süssük 10 percig.
A salátadresszinghez keverjük össze a balzsamecetet és az olívaolajat a maradék fűszerekkel. Ha édesszájúak vagyunk megbolondíthatjuk pár csepp mézzel is.
A megsült sajtszeleteket tálaljuk szépen elrendezett friss salátaágyon, a dresszinget csak közvetlenül fogyasztás előtt öntsük a zöldségekre.
Utolsó kommentek