Bár a hőmérő higanyszála egyre alacsonyabb, ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a szabadtéri programokról! Épp ellenkezőleg, az október számos sportolási, kirándulási lehetőséget kínál. Ezek fázás nélküli élvezetéhez azonban javasolt gondoskodni néhány alap ruhadarab beszerzéséről. Nézzük, melyek ezek!

Hosszú ujjú póló

Nappal a hőmérséklet még magasabb, de estére jelentősen lehűl a hőmérséklet, így igazán jó szolgálatot tesz, ha pólónk ujja nem rövid, hanem hosszú. Ha megtaláltunk a megfelelő fazont és márkát, ne habozzunk akár 3-4 darabot is beszerezni, hiszen a hosszú ujjú póló aláöltözőként is kiváló, ráadásul, ha több színt veszünk, több ruhánkkal kombinálhatjuk ezeket.

Szűk farmer

Bár sokan kívánják, hogy a fazon kimenjen a divatból, a darab mégis hasznos, csak tudni kell viselni. A szűk szárú nadrág a bokánál legyen passzos, ám a csípő és a derék magasságában ne szorítson. Komoly divatbaki, ha a csőnadrág deréktájon úszógumit képez. Ha meg találtuk a jó méretet, húzzunk hozzá csizmát, így esős időben biztos, hogy nem ázik fel, de nem is lesz sáros a nadrág szára!

Esőkabát

Az időjárás meglehetősen kiszámíthatatlan az évnek ebben a szakában, ezért nem árt olyan kabátot választani, ami többféle időjárási viszontagságnak ellenáll. Városban is hasznos, de ha kirándulni indulunk, olyan kabát legyen nálunk, amin nem fúj át a szél és nem ázik át, ha elered az eső.

Leggings

Egy másik olyan darab, amit a szűk szárú nadrág mellett sokan nem kedvelnek, pedig a hűvös időben különösen hasznos. Egy vastagabb anyagú leggings szoknya alatt jobban melegít a harisnyánál, de felhúzhatjuk nadrág alá is, így ha hosszabb ideig tartózkodunk a szabadban, garantáltan nem fogunk fázni. Az igazán fázósak több rétegben is hordhatják.

Zokni

Triviálisnak hangzik a zokni ajánlása, de fontos hangsúlyozni, hogy a meleg zokni alapfelszereltség, ha nem akarunk megfázni. A vékonyabb zoknikat felvehetjük a kevésbé hűvös napokon, illetve hordhatjuk őket egymásra húzva is. Sportoláshoz, kiránduláshoz jól szellőző, de vastagabb zoknit válasszunk, otthonra pedig egy meleg, bolyhos pár tehet jó szolgálatot a hidegebb estéken.