Ma teljes valójában beköszöntött az ősz, lehűlés, eső, sárguló falevelek. Na, de mi nem lelombozni akarunk, hanem épp ellenkezőleg, bemutatni, hogy miért is van okod örülni ennek a jobb sorsa érdemes évszaknak.

Tök jó!

Igen, a finom tökök miatt érdemes örülni, hiszen már attól összefut a nyál a szánkban, ha egy jó sütőtökrémlevesre gondolunk. A tökfélék viszont nem csak a kiváló ízük miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges is. Gazdag rostokban és olyan létfontosságú tápanyagokban, mint a béta-karotin. De, ha már a tököknél járunk, akkor ne feledkezzünk meg a tökmagokról sem, hiszen már egy fél csészényiben is egész napra elegendő mennyiségű magnézium található.

Kezdődik a TV-szezon!

Hát persze, hogy ennek örülünk, hiszen alig bírtuk a nyarat a sorozatos ismétlésekkel, kénytelenek voltunk esténként kimozdulni otthonról. Most azonban, hogy már az idő se engedi, nyugodtan bekészíthetjük a kedvenc - természetesen csakis egészséges, rágcsánkat és kipihenve a napot megnézhetjük a képernyőre visszatérő régi vagy új kedvenceinket.

ALMA

Így csupa nagybetűvel, hiszen mikor van szezonja, ha nem ilyenkor, legyen akár reszelve, vágva vagy egészben, mindig jól esik, és a hiedelem szerint még az orvost is távol tartja!

Hűvös idő

Ennek is tudunk örülni, sőt a néhol irtózatosan forró nyár után igazán jólesik egy kissé hűvösebb időjárás, sőt a hideg akár még a pároddal is közelebb hozhat, hiszen jobb a fázós éjszakákon összebújni, mint 30 fokban.

+1 óra

Azért is jó az ősz, mert visszakapjuk azt az egy órát, amit a nyári időszámítás miatt elvettek tőlünk hónapokkal ezelőtt, és senki se mondja, hogy nem esik jól majd októberben az a plusz egy óra durmolás.

Egyetértetek? Van jobb okotok, vagy épp ellenkezőleg megcáfolnátok ezeket?