Találtad már magad úgy, hogy a monoton és unalmas munka elől menekülve aranyos cicákat vagy kiskutyákat nézegetsz a különböző videómegosztó portálokon? Valószínűleg nem vagy egyedül ezzel, mint ahogy a kínos érzéssel sem, amit a munkakerülés miatt érzel. A jó hír az, hogy japán kutatók bizonyítékot találtak rá, a munkahelyi videózás nemhogy csökkenti, hanem kifejezetten pozitív hatással van a teljesítményre.

A Hirosimai Egyetem tudósai azt találták, hogy az aranyos képek nézegetése, például kiskutyákról, cicákról vagy babákról, nagy eséllyel javítja a pontosságot az ügyességi feladatokban.

A kísérlet során 48 egyetemistát kértek fel, hogy játszanak az Operáció nevű társasjátékkal. Két forduló között a csoport felének idős macskákról és kutyákról, a másik felének pedig kölyökkorú állatokról készült képeket mutattak. A kutatók a „műtétek” eredményeinek összehasonlítása után megállapították, hogy azon nebulók teljesítménye, akiknek aranyos cicákat és kutyákat mutattak körbe két játék között, 44 %-kal nőtt. Hangozzék a történet bármily bárgyúnak is, az adatok elég meggyőzőek.

A kutatás készítői a kísérlet eredményei alapján arra következtetnek, hogy a „cukiság” nem csak az ügyességet javítja, hanem az irodai munkát végző emberek hatékonyságát is fokozhatja , mi pedig igyekszünk ezt nekik elhinni.

Mit gondolsz, a munkahelyi szórakozás valóban jótékony hatással van a teljesítményedre? Itt a remek alkalom, hogy kipróbáld az alábbi videóval. Vigyázat: cukiság!