Az év legjelentősebb ünnepét megelőző pár napban nincs is jobb érzés, mint családunk körében elvégezni az utolsó simításokat, majd feldíszíteni a fát. Ennél már csak az okozhat nagyobb örömöt, ha ez utóbbi tevékenységet saját gyártású, kézzel készült díszekkel tesszük meg. Ráadásul ha így teszünk, azaz a számos kidobásra ítélt kacatból és természetes alapanyagokból újrahasznosított díszeket készítünk, azzal a környezetet is kímélhetjük. Ehhez adunk pár ötletet.

Az első és egyik kedvenc díszünk, egy abszolút környezetkímélő darab, hiszen csak pár faág és egy kevés madzag kell hozzá, ami szintén lehet természetes gyapjúfonal vagy spárga. Az ágacskákból formázott csillag minden fa-, ajtó-, vagy asztaldísz ékes darabja lehet, ha pedig szabadon engedjük fantáziánkat saját formákat is alkothatunk.

Különböző hosszúságú csíkokra vágott, majd ívesen összetűzött papírcsíkokból is látványos függődíszt alkothatunk. Ha régi képregényeket használunk föl, a tarka díszeken biztos minden vendégünknek megakad a szeme!

Egy kellemes borozgatás után megmaradt parafadugóból is kedves díszt faraghatunk. Ehhez már szükségünk lesz pár hobbiboltokban könnyen beszerezhető dologra, gombszemekre, gyöngyre a rénszarvas piros orrához, és finom szűrszálakkal bevont drótra az agancshoz, de bájos végeredmény megéri a munkát.

Inkább ajtódísznek való, de a kisebb verziója a fán is megállja a helyét ennek a régi gombokból készült koszorúnak. Természetesen ha nagyon ráérünk fel is varrhatjuk őket a színes, vagy textillel bevont kartonra, ha ragasztjuk is gyönyörű lesz, ráadásul az egész család segíthet.

Roppant látványosak, elkészítésük mégis pofon egyszerű ezeknek a hópelyheknek. A PET-palackok aljáról levágott talp adja magát, hogy kifessük.

Szintén látványos, bár kissé törékeny díszt készíthetünk egy kifestett villanykörtéből. Előnye, hogy fantáziánkat semmi sem köti, csak le ne pottyantsuk alkotás közben!

Képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5, 6