A karácsony ma már nem is lehetne karácsony a hosszas adventi készülődés nélkül. Ehhez ugyanúgy hozzá tartozik a gyertyák meggyújtása, az ajándékok beszerzése vagy elkészítése, mint az adventi kalendárium estéről estére történő nyitogatása. Akármilyen hihetetlen, ez a szokás csak a múlt század elején kezdődött. És ki is állhatna a naptár eredetének hátterében, ha nem egy, a karácsonyi ajándékokat türelmetlenül váró kisfiú, akinek anyukája egy papírlapok mögé rejtett édességekkel díszített 24 napos naptárt készített. Ilyenekből ma a boltok polcain is számos érdekes darabot találunk, mi most azonban 5 kiugróan ötletes adventi naptárt gyűjtöttünk össze.

Az első egy igazán hangulatos, rusztikus darab. A fonott keretre feszített csirkehálóból készült naptár talán nem a leginkább gyerekbarát ötlet, azonban a régi fa ruhacsipeszekre aggatott meglepetések garantálják a jó hangulatot.



Ha már gyerekeknél és kisfiúknál tartunk érdemes szemügyre venni a következő példányt, melyben a festett városképre ragasztott házak rejtik a finomságokat. Elkészítésük gyufás-skatulyák és egyéb hétköznapi bevásárlások alkalmával hazakerülő dobozok segítségével gyerekjáték.



Igazan egyszerű de mégis nagyszerű ötlet a közönséges borítékok használata. Gyurmaragasztóval könnyedén feltehetjük ezeket a falra, így létrehozva a képen is látható karácsonyfa-mintát vagy bármi egyebet. Lehet, hogy nem bírnak el komoly csokimennyiséget, de kedves üzeneteket hagyhatunk vele szeretteinknek.



A karácsonyfa cikkcakkos formájában felfüggesztett zoknisor is borzasztó jól tud mutatni. Igaz, csizma helyett zoknit kitenni, csak az angolszász országokban szokás, ha ezzel próbálkozunk érdemes lehet megfontolni a váltást...



A legkülönfélébb színes dobozokat összevissza felragasztva is remek összhatást tudunk elérni. Így akár egy kis fejtörőt is adhatunk gyermekeinknek: mindig meg kell keresniük a soron következő ajándékot.