Most, hogy már bő két hónapja tart a téli szürkeség, ráadásul a hétvégén érkezik az igazán kemény fagy és hóesés azt gondoltuk egy igazán színes és fűszeres marokkói recepttel elrepítünk titeket, ha csak egy vacsora erejéig, is a Földközi tenger partjára. Az élénk színű fűszerek látványa, a fokhagyma és a fahéj illatának egzotikus keveredése, kukoricapelyhes kuszkusz roppanása, az ízek harmóniájáról nem is beszélve, minden érzékszervünket elkényeztetik.
Hozzávalók:
- 2 bögre hús alaplé
- 2/3 bögre kuszkusz
- 6 magozott, félbevágott datolya
- 60 dkg csirkemellfilé
- 6 szál újhagyma
- 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 ek. olaj
- 1 tk. római kömény
- 1 tk. fűszerpaprika
- ½ tk. kurkuma
- ¼ tk. fahéj
- 2 bögre hosszában félbevágott bébirépa
- bő fél zacskó fagyasztott spenót, felolvasztva, jól lecsöpögtetve
- 1,25 bögre kukoricapehely
Elkészítés:
Egy közepes méretű edényben forraljuk fel az alaplé felét, majd keverjük bele a kuszkuszt és a datolyát és vegyük le a tűzről. Lefedve hagyjuk állni legalább öt percig, vagy amíg a kuszkusz fel nem szívta az összes folyadékot.
Ezalatt hozzáláthatunk a ragu elkészítéséhez. Pár csepp olajon pároljuk meg a csíkokra vágott csirkét, a hagymát és fokhagymát, amíg a hús meg nem puul. Ekkor adjuk hozzá a fűszereket: a köményt, a paprikát, fahéjat és a kurkumát. Ha ezeket elkevertük jöhet a bébirépa és a maradék leves is. Ezzel együtt, immár lassú tűzön forraljuk az egészet újabb 1 percig és el is készültünk.
A kiolvasztott, alaposan lecsepegtetett és kinyomkodott spenótot (persze ha lakalmunk van rá használhatunk frisset is) valamint a kukoricapelyhet keverjük az eddig állni hagyott kuszkuszhoz és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: A kukoricapelyhes kuszkusz csak frissen finom, ráadásul tényleg 5 perc alatt elkészíthető, így nem érdemes egyszerre túl nagy adagot főzni!
Utolsó kommentek