Te milyen pózban alszol éjjelente? Háton, az oldaladon, magzati pózban, vagy épp a hasadon? Robert Phipps, angol testbeszéd szakértő szerint mindegyik alváspozícióhoz sajátos személyiségjegyek tartoznak. Kattints, ha tudni szeretnéd, hogy miről árulkodik az éjszaka során felvett testhelyzeted! 

A közelmúltban elvégzett felmérés során, a brit kutatók 4 jól elkülöníthető pozíció és személyiségjegy kombinációt határoztak meg. 

A kérdőívek eredménye szerint az emberek többsége magzati pózban alszik éjjelente (54%), ami a kissé félénk, szorongó lélekre utalhat. A képlet egyszerű, minél jobban összehúzzuk magunkat, annál kevésbé érezzük magunkat biztonságban.

A második legnépszerűbb pozíció az oldalra tekintő, nyújtott végtagokkal és egyenes testtartással kialakított póz volt (28%), ami szilárdságra utal, különösen a makacs emberekre jellemző ez a pozitúra. Az ekképpen alvó emberek reggelre akár még rosszabbul is érezhetik magukat, mint lefekvés előtt.

A dobogón található még a szintén oldalra néző, de a kezeket előrefelé, vagyis magával szemben kinyújtva tartó alváspozíció (25%), ami azt jelentheti, hogy az így alvó illető állandóan a sikert hajszolja. Ők azok, akik mindig frissen és tettre készen kelnek ki az ágyból.

A negyedik megkülönböztetett csoport, a hason alvóké (17%), ők azok akik csak a mának élnek és nem nagyon törődnek másokkal. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy ez a póz a legmegerőltetőbb testünk számára.

Megjegyezzük a kérdőívre válaszolók között voltak olyanok is, akik több alváspozíciót is megadtak, így jöhetett ki a 100%-nál magasabb összesített eredmény, még mielőtt szó érné a ház/blog elejét.

A tanulmány végső tanulsága mindössze annyi, hogy ha jól akarunk ébredni, akkor figyeljünk oda, milyen testhelyzetben hajtjuk álomra fejünket.

Vajon ránk, magyarokra mennyire igazak a fenti állítások, ti hogy érzitek?