A téli időjárásnak köszönhetően mattá, fénytelenné, töredezetté válhat hajunk. A hideg nem csak a bőrünket viseli meg, hanem a hajunkat is. De gondoltad volna, hogy a fűtött meleg szoba sem tesz jót a hajadnak? Ráadásul igen lelombozó lehet, ha a loboncunk éppen kezelhetetlen. Íme néhány tipp, hogy télen is erős és egészséges legyen a hajunk.

I. Hajszárítás

Télen mindenképpen szárítsd meg a hajadat, ne hagyd, hogy magától száradjon meg, mert könnyen megfázhat a fejbőröd és akkor még a korpával is megküzdhetsz. Persze a hajszárító is kiszárítja a hajat, de ha hideg levegővel, vagy alacsony fokozaton szárítod a hajadat, akkor nem lesz belőle gond.

II. Hajápolás kívülről

Ilyenkor nagyon fontos, hogy a hajtípusodnak megfelelő balzsammal, hajkondíciónálóval ápold a sörényedet. Érdemes hetente egyszer egy tápláló hajpakolást is felvinned a hajadra. Természetesen te magad is elkészítheted a hajpakolásodat méz és tojás felhasználásával, keverj össze egy tojássárgáját 2-3 evőkanál mézzel és hagyd a hajadon 1 órán keresztül, meglátod csodákat fog tenni a száraz hajjal.

III. Vitaminokkal a szép hajért

Ebben az időszakban érdemes lehet vitaminkúrát is alkalmaznunk. Ami azt jelenti, hogy a hajat erősítő (H, B6) vitaminokat és vas, magnézium, kalcium, cink, szelén tartalmú táplálék-kiegészítő tablettákat is érdemes beszerezned.

IV. Mindig hordj sapkát!

A tökéletes sapka természetes anyagból készül, melegít és még jól is szellőzik. A műszáltól óvakodjunk, hiszen könnyen feltöltődhet tőle elektrosztatikusan a hajkoronád, amitől pedig szó szerint égnek fog állni a hajad.

V. Felejtsd el a hajvasalót!

Próbáld meg mellőzni az összes olyan eszközt, amely csak szárítaná a hajadat, például kerüld a hajvasalót, a hajsütőt, és a hajlakkot is.