A gyümölcsös pizza szóösszetétel hallatán biztos sokan kapják fel a fejüket, pedig a klasszikus olasz fogásból kiindulva egy kis ötletességgel igazán finom és egészséges ételeket alkothatunk. Arról nem is beszélve, hogy ezzel az ügyes kis csalással a gyümölcsöket egyébként messziről kerülő gyerekeket is egy kis plusz vitaminhoz juttathatjuk...
Hozzávalók:
- 4 bögre Kellogg's Corn Flakes
- 6 ek. cukor
- 2 ek. vaj vagy margarin
- 2 ek. kukoricaszirup
- 50 dkg mascarpone vagy egyéb lágy krémsajt
- 6 tojás
- 2-3 bögre gyümölcs, ízlésünk szerint
Elkészítés:
Egy közepes keverőedényben forgassuk össze a kukoricapelyhet, a mikróban felolvasztott margarint és a kukoricaszirupot. Óvatosan egyengessük el egy 20-25 centi átmérőjű pizzás-tepsiben.
Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 5 percig vagy amíg enyhén meg nem pirul, majd engedjük teljesen kihűlni.
A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk külön. A sárgáját a cukorral összekeverve géppel verjük keményre, míg a fehérjével külön tegyünk ugyanígy. Ezután összeönthetjük a sárgáját, fehérjét és a sajtkrémet, majd óvatosan forgassuk össze, hogy egységes, sűrű masszát alkossanak. Egyengessük a megsült tésztára majd díszítsük a gyümölcsökkel. Ha a krémünk valamiért nem lett elég sűrű a gyümölcsök felhelyezése előtt tegyük a hűtőbe, hogy a díszítésig kicsit megdermedjen. Ezután is tartsuk tálalásig hűtőben, mert hidegen a legfinomabb. Ha mirelit gyümölcsöt használunk ne legyünk restek azokat teljesen kiolvasztani és lecsepegtetni, mert az olvadó gyümölcsök leve az egészet szétáztathatja.
Utolsó kommentek