Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fejleszti a baba agyát a terhesség alatti torna

Jó hírrel szolgálunk azoknak, akik eddig féltek a terhesség alatti testmozgástól. Egy a közelmúltban napvilágot látott kanadai tanulmány szerint ugyanis kifejezetten jót tesz a babának, ha az anyuka nem csak egész nap ücsörög a kanapén.

0 Tovább

Eltunyultak a mai gyerekek

Lehet, hogy a mai gyerekek jobban kiismerik magukat a mobilnet és az érintőképernyős kütyük világában, de úgy tűnik, a sportpályán elmaradnának szüleik gyerekkori teljesítménye mögött.


Egy friss amerikai kardiológiai tanulmány szerint sokkoló, mennyire elmarad a mai kölykök edzettségi szintje az egy generációval korábban mért adatoktól. 1970 óta évtizedenként mintegy hat százalékot romlik a gyerekek teljesítménye az Egyesült Államokban. A kutatók nemzetközi összehasonlítást is végeztek. Ebből kiderült, hogy világszerte mintegy 15 százalékkal maradnak el a gyerekek a sportok terén „az ősök” valamikori teljesítményétől. 

Grant Tomkinson, a kutatás vezetője szerint a hanyatlásnak több oka van, de a következményei nyilvánvalóak. A kevesebb sport és mozgás 30-60 százalékban okolható a terjedő gyerekkori elhízásért. Ez nem csak esztétikai kérdés, mutatott rá Tomkinson: ha valaki már gyerekkorában sem edzett, akkor életében jóval nagyobb eséllyel kell egészségügyi problémákkal, például szívbetegségekkel szembenéznie.

Szerencsére a kutatók a jobbító javaslatokkal sem maradtak adósok. Tomkinson szerint naponta legalább egy óra intenzív testmozgásra, például úszásra, futásra vagy bringázásra kell szoktatni a gyerekeket. Ez nem tűnik soknak, mégsem magától értetődő a fejlett országokban. A Kanadai Egészségügyi Szolgálat szerint az országban élő gyerekek többsége nem mozog eleget az optimális fejlődéshez – ők is egy óra mérsékelt és intenzív szakaszokat tartalmazó testmozgást javasolnak.

Szerintetek régen egyszerűbb volt sportra, mozgásra bírni a gyerekeket? Mivel lehet őket a leginkább elcsábítani a képernyők és kütyük elől?

VIA: Best Health

4 Tovább

„Egészséges” ételmítoszok

Szomorú tény, hogy a legtöbb igazán ízletes étel sajnos egyáltalán nem tesz jót a szervezetednek, gondoljunk csak a szaftos hamburgerekre, az ínycsiklandó csokira vagy akár egy szelet ropogós baconre. A felsoroltak közül egyik sem túl egészséges táplálék, és ezt tudjuk is róluk, sőt ha igazán tudatosak vagyunk még kerüljük is a fogyasztásukat. Na, de mi a helyzet az egészségesnek kikiáltott étkekkel? Ugyanis ezek között is akad bőven olyan, amelyek valójában inkább szabotálják a fittséget.

0 Tovább

A leggyakoribb okok az orvos meglátogatására

Biztosan te is eltűnődtél már azon a háziorvosi rendelőben ülve, hogy miért lehetnek ott a többiek. Vajon milyen kórokozókat, bacilusokat vagy betegségeket rejtegetnek a kabátjuk alatt - fordult meg a fejedben a kérdés, a felelet azonban mindezidáig váratott magára. Legalábbis ami az amerikaiakat illeti, ugyanis náluk készült az a kutatás, ami feltárta a 10 leggyakoribb okot, amiért meglátogatják az orvost. A pontos lista a kattintás után!

0 Tovább

Természetes módszerek az influenza elkerülésére

Ha kaparni fog a torkod, vagy csöpögni az orrod, már késő lesz. Az influenza első tünetei ugyanis csak a fertőzés után pár nappal fognak jelentkezni, így nem marad majd más hátra, minthogy elbandukolj a háziorvosodhoz és felírasd a legújabb csodakészítményeket. Hogy a te történeted ne így végződjön, összeszedtünk néhány egyszerű módszert, ami segíthet megelőzni, hogy te is a vírus áldozatává válj.

2 Tovább

Pörögj fel!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek