Szeretnéd, ha egészségesebb lenne a gyerek? Nincs más dolgod, mint beszerezni egy szőrös családtagot, ugyanis egy amerikai kutatás eredménye azt bizonyítja, hogy a kutyatartásnak kifejezetten pozitív hatása van az apróságokra.

Meglehet, hogy az ebek folyton ugatnak, rosszalkodnak és emellett állandó figyelmet igényelnek, mégis olyan pozitív hatással vannak a csecsemők immunrendszerére, hogy az a későbbiekben egész gyermekkorukban jobban ellenáll majd a légúti fertőződéseknek. Ráadásul a tanulmány szerint a kutyás környezetben élő babák esetében a fülgyulladás is kevesebbszer jelentkezett, illetve érezhetően kevesebb antibiotikumra szorultak kezelésük során.

Az aranyos szőrmókok azonban nem csak a gyerekekre, hanem ránk is jótékony hatással vannak, mivel minket is egészségesebben tartanak.

Korábbi tanulmányok és az élet is azt bizonyítja, hogy az ebtulajdonosok aktívabbak, mint a háziállattal nem rendelkezők.. Elég csak a kutyasétáltatásra gondolnunk, de hogy ne csak a fiziológiai következményeket említsük, ott vannak még a mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatások, hiszen a kutya személyében egy állandó társat kapunk magunk mellé, aki jóban és rosszban is feltétlenül szeret majd minket.

Persze ezzel nem akarunk senkit sem indokolatlan háziállattartásra ösztönözni, hiszen ez egy felelős döntés, amit mindenkinek megfelelően át kell gondolnia.

Ha tetszett a cikk és szeretnél minden nap hasznos életmódtanácsokat és egészségtippeket kapni, kövess bennünket a Facebookon is!