Bár még nem tennénk el a szekrény mélyére a télikabátot, megállíthatatlanul közeledik a tavasz. És bár a két címben is említett finomság még csak hónapok múlva fog teremni, virágzásukra már talán nem is kell olyan sokat várni. Csalogassuk, sürgessük hát őket azzal, hogy fenséges gyümölcskenyeret ízesítünk velük!

A recept, ahogy tőlünk talán már megszokhattátok nem túl bonyolult, semmilyen szaktudást és képzett konyhatündérek felügyeletét sem igényli, így nyugodtan nekifoghatunk.


Hozzávalók:

  • 1 3/4 bögre finomliszt
  • ½ bögre apróra vágott aszalt sárgabarack
  • ½ bögre aprított hámozott natúr mandula
  • 1 ½ bögre Kellogg's Optima
  • ½ bögre cukor
  • 1 ¼ bögre tej
  • 1 tojás
  • 1/3 bögre étolaj
  • 1 ek. sütőpor
  • 2 csipet só








Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a mandulát majd tegyük félre.

Egy nagyobbacska edényben Keverjük el a gabonapelyhet a tejjel és hagyjuk állni 2-3 percig, hogy megpuhuljon. Adjuk a masszához a tojás és az olajat és verjük fel. Keverjük bele a sárgabarackot és a lisztes keveréket és már csak kicsit keverjük, hogy homogén tésztát kapjunk. Öntsük az egészet egy keskeny, őzgerinc formájú, kikent tepsibe, hogy a tészta az egészet egyenletesen ellepje, és már készen is vagyunk.

A Tepsit 180°C-os sütőbe dugjuk és durván egy órán át sütjük. Persze a szokásos szurkálós ellenőrzést ez esetben is érdemes bevetni. Ha elkészült 15-20 percig hagyjuk a tepsiben hűlni és csak ezután fordítsuk fejre és vegyük ki, hogy szépen egyben maradjon.

Édesszájúak baracklekvárral vagy vaníliafagylalttal is fogyaszthatják a tökéletes tavaszélmény eléréséhez.